Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

23 вересня 2021 року відбулося засідання вченої ради університету під головуванням академіка НАМН України професора Т. О. Перцевої.

Перед початком засідання голова вченої ради проінформувала про стан вакцинації серед професорсько-викладацького складу і співробітників. Заклад виконав вимогу щодо охоплення вакцинацією понад 80 % всіх співробітників і має підстави для проведення навчального процесу в режимі офлайн. Т. О. Перцева звернулася з проханням до керівників підрозділів посилити вимоги до працівників, які не пройшли вакцинацію без поважних причин.

Відповідно до порядку денного перший проректор, професор І. С. Шпонька виступив з доповіддю: «Результати складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту у 2020 – 2021 навчальному році». Доповідач зазначив, що ліцензійний іспит «Крок 2» закінчив своє самостійне існування у зв’язку із завершенням підготовки за напрямом спеціаліст. У подальшому він буде складовою частиною ЄДКІ. Випускники – вітчизняні громадяни 2021 року успішно виконали завдання й отримали 2-й ранг в Україні. Усі профілі дисциплін за показниками були вищі ніж національні. Іноземні громадяни загалом теж покращили результати. Україномовні іноземні студенти отримали 5-й ранг, дещо гірше склали англомовні студенти.

Першопрохідцями проведення підсумкового контролю знань стали випускники за напрямами стоматологія і фармація. Вони складали ЄДКІ, який складався з двох етапів.

Перший етап включав ліцензійний іспит «Крок 1» та англійську мову професійного спрямування. А другий – ліцензійний іспит «Крок 2» та іспит ОСКІ. Результати дещо відрізнялися в групах різних мов навчання. Так, іноземні випускники україномовної форми навчання отримали І рейтинг. У цілому успішність у випускників стоматологів і фармацевтів покращилася на 15+ у порівнянні з минулим роком.

Перший проректор також проінформував про заходи технічного забезпечення навчального процесу на кафедрах.

Щодо другого питання порядку денного. Про виконання умов колективного договору та роботу профкому ДДМУ з оздоровлення співробітників та членів їх сімей доповідав голова профкому співробітників доцент В. В. Васильченко. Доповідач проінформував вчену раду, що порушень умов колективного договору не було, оздоровчі заходи проводилися переважно на базі спортивно-оздоровчого табору «Здоров’я».

У таборі проведено ремонтні роботи, забезпечені умови для відпочинку. За літній період оздоровлено 30 студентів та 150 співробітників. При повній вартості путівки, яка становить 5 054 грн, профспілковий комітет забезпечив пільгові знижки для співробітників, організував якісне харчування і комплекс заходів для відпочинку.

На завершення засідання голова вченої ради зробила оголошення про наступне урочисте засідання вченої ради, присвячене 105-й річниці університету відбудеться 30 вересня, актову промову прочитає академік О. Є. Лоскутов.