Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

28-го червня 1996 року Верховна Рада України, спираючись на багатовікову історію українського державотворення та на світовий досвід, прийняла основний закон України – Конституцію. Цей документ став основою для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів побудови суспільства, де людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

Історики вважають Конституцію України найстарішою у світі. 16 квітня 1710 року на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер був прийнятий договір гетьмана Війська Запорозького Пилипа Орлика зі старшиною та козацтвом Війська, який визначав права і обов'язки усіх сторін угоди. В Конституції Орлика вперше в Європі було створено реальну модель вільної, незалежної держави, заснованої на природному праві народу на свободу й самовизначення, яка базувалася на незнаних досі демократичних

Конституція – це основа правової системи, на якій ґрунтується сьогодення і будується майбутнє нашої держави та її народу. Вона створила умови для відродження національної свідомості українців, консолідації на основі громадянського суспільства, спонукала наш народ до єднання під жовто-блакитним прапором свободи та незалежності.

Зі святом вас, дорогі співвітчизники! Нехай в цей урочистий день повсюди панує світлий настрій, міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на щасливе життя у нашій державі. 

Нехай на жовтих полях України достигає щедрий врожай, а блакить неба ніколи не застеляють чорні хмари. Нехай сонце осяє нашу перемогу в справедливій війні за свою незалежність та свободу.