Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 квітня 2024 року вперше в історії Дніпровського державного медичного університету була проведена Універсіада з внутрішньої медицини.

Організатор заходу – кафедра внутрішньої медицини 1 (зав. каф. проф. Л. І. Конопкіна), ініціативу якої підтримали споріднені кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології (зав. каф. проф. О. В. Курята) та внутрішньої медицини 3 (зав. каф. проф. О. О. Ханюков).

Універсіада стала своєрідним другим туром предметних олімпіад з внутрішньої медицини, які були проведені попередньо на кожній з кафедр окремо. Тож у ній взяли участь найкращі зі знавців терапевтичних дисциплін серед студентів 4, 5 та 6 років навчання, усього 39 учасників.

Учасникам змагання запропонували два конкурси. Перший був творчим і мав на меті виявити, наскільки розвиненим є клінічне мислення у студентів, наскільки вони здатні на основі запропонованої клінічної ситуації вибудувати діагностичну і лікувальну стратегії ведення хворого. Переможці на цьому етапі визначалися окремо серед студентів кожного року навчання. Так, серед студентів 4 курсу перемогли Олександр Стеценко (1 місце), Софія Фельштинська (2 місце) і Анастасія Толікова (3 місце). Кращими з представників 5 курсу були Михайло Мирошніченко (1 місце), Аліна Лигун (2 місце) і Богдан Твердохліб (3 місце). Серед студентів 6 року навчання перемогу святкували Дарина Лагода (1 місце), Артем Іванов (2 місце) і Олеся Гук (3 місце).

Другий конкурс являв собою квіз на медичну тематику, в якому учасники мали продемонструвати свою ерудицію і здатність до швидкого аналізу матеріалу. Трійкою переможців стали: Ольга Шевцова (4 курс), Артем Іванов (6 курс) і Анастасія Толікова (4 курс).

Переможці Універсіади отримали призи – книги з внутрішньої медицини та великодні смаколики. Інші учасники також не залишилися без уваги, кожен з конкурсантів отримав у подарунок навчальний посібник.