Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.103 під головуванням професорки І.В. Ковач  розглянула дисертацію здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри хірургічної стоматології, імплантології та пародонтології ДДМУ Чередника Дмитра Олександровича.

Тема дисертаційної роботи: «Корекція процесів кісткового ремоделювання при дентальній імплантації у хворих генералізованим пародонтитом на тлі цукрового діабету 2 типу», галузь знань – 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 221 «Стоматологія».

Науковий керівник – професор Гудар’ян Олександр Олександрович

В роботі розширено уявлення про патогенетичні механізми несприятливих наслідків дентальної імплантації у хворих з різними варіантами генералізованого пародонтиту асоційованого цукровим діабетом 2 типу, що мають остеопатологію. Розроблений, обґрунтований та впроваджений в практику спосіб медикаментозної терапії при дентальній імплантації у пацієнтів з генералізованим пародонтитом на тлі цукрового діабету 2 типу. Впроваджені після проведеного клінічного дослідження в клінічну практику схеми медикаментозного лікування та профілактики дозволили підвищити ефективність дентальної імплантації, зменшити кількість постімплантаційних ускладнень, пов’язаних з дезінтеграцією дентальних імплантатів у групи зі складною комбінованою соматичною патологією.

На підставі захисту дисертаційної роботи члени спеціалізованої вченої ради ухвалили присудити Череднику Д.О. ступінь доктора філософії за спеціальністю «Стоматологія», галузь знань «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертанта та наукового керівника з успішним захистом!