Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертації здобувачки ступеня доктора філософії, аспірантки кафедри медичної біології, фармакогнозії, ботаніки та гістології ДДМУ Тимчук Катерини Миколаївни на тему: «Морфофункціональні особливості ремоделювання тонкої кишки в ембріогенезі щура під впливом хлориду кадмію» спеціальність 091 «Біологія».

Науковий керівник – доктор біологічних наук, професор Шаторна Віра Федорівна.

Отримані в дисертаційному дослідженні результати експерименту можуть стати підґрунтям для розробок препаратів для травної системи з біоантагоністичними або протекторними властивостями при кадмієвій інтоксикації. Сукцинат міді є перспективним для подальшого дослідження як речовина з захисними протекторними властивостями по відношенню до хлориду кадмію з можливою подальшою розробкою фармакологічних лікувальних та профілактичних засобів, що здатні знижувати негативний токсичний ефект солей кадмію на стан травної системи мешканців техногенно-забруднених регіонів або людей, що працюють у екологічно несприятливому середовищі. Отримані результати впливу хлориду кадмію при ізольованому введенні на хід ембріогенезу дозволяють пояснювати або прогнозувати терміни виникнення порушень розвитку ембріонів і ембріональної смертності та визначають ступінь ембріотоксичності кадмію.

На підставі захисту дисертації спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.107 під головуванням професора Нефьодової Олени Олександрівни ухвалила присудити ступінь доктора філософії К.М. Тимчук. спеціальність 091 «Біологія».

Вітаємо дисертантку та її наукову керівницю з успішним захистом!