Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся розгляд дисертації здобувачки ступеня доктора філософії, аспірантки кафедри внутрішньої медицини 1 Дніпровського державного медичного університету Рибалки Карини Володимирівни на тему: «Ураження легень та прогнозування тяжкості перебігу коронавірусної хвороби (COVID-19)» галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина».

Наукова керівниця – професор Конопкіна Людмила Іванівна.

У дисертаційному дослідженні запропоновані для використання в закладах надання медичної допомоги прогностичних критеріїв тяжкості перебігу гострого періоду COVID-19. Доведена висока інформативність УЗД легень як тесту першої лінії, та на етапах динамічного спостереження у хворих з COVID-19. Сформульовані покази до продовження чи припинення застосування імуносупресивної (кортикостероїдної) терапії у хворих з ураженням легень на тлі COVID-19.

На підставі відкритого голосування спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.117 під головуванням професора Куряти Олександра Вікторовича прийняла рішення про присудження ступеня доктора філософії (PhD) за спеціальністю 222 «Медицина», галузь знань 22 «Охорона здоров’я» Рибалці Карині Володимирівні.

Вітаємо дисертантку та наукового керівника з успішним захистом!