Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертації здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри внутрішньої медицини 3  Дніпровського державного медичного університету Бучарського Олександра Валерійовича на тему: «Андрогенний статус та прогнозування перебігу ішемічної хвороби серця у чоловіків середнього віку», галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина».

Науковий керівник – професор Ханюков Олексій Олександрович.

У дисертаційному дослідженні за допомогою визначення загального тестостерону як основного показника андрогенного статусу отримана можливість визначити групи з ризиком більш тяжкого перебігу стабільної ішемічної хвороби серця. Також побудовано математичну модель, що дозволяє побудувати прогноз госпіталізацій, спираючись не тільки на традиційні фактори як вік, рівень САТ, ЧСС та ЗХС, а і на рівень загального тестостерону. Результати дослідження впроваджені у навчально-педагогічний та лікувальний процеси.

На підставі захисту дисертації спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.111 під головуванням професора Куряти Олександра Вікторовича ухвалила присудити ступінь доктора філософії Бучарському Олександру Валерійовичу. Спеціальність «Медицина», галузь знань «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертанта та його наукового керівника з успішним захистом!