Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

17-18 вересня у м. Дніпро та м. Кривий Ріг відбулася щорічна науково-практична конференція, на якій визнані науковці з усієї України висвітлили найбільш актуальні питання професійних хвороб.

Конференція розпочалась з доповіді члена-кореспондента НАМН України, професора Перцевої Т.О. щодо найновіших тенденцій лікування бронхіальної астми згідно з GINA-2019. Також в рамках першого пленарного засідання були обговорені такі питання, як патологія, зумовлена впливом азбесту, роль науково-дослідних інститутів гігієнічного профілю в медичній реформі, особливості антибіотикотерапії у хворих з обтяженим професійним анамнезом, зв’язок ідіопатичного легеневого фіброзу з професійними хворобами легень.

Окрім цього, доповідачі приділили увагу зв’язку професійної діяльності з репродуктивним здоров’ям жінок, остеоартритом, алергічними хворобами та ін.

Серед доповідачів були такі видатні науковці, як професори М. М. Островський, Ю. М. Мостовой, А. В. Басанець, Т. А. Ковальчук, С. І. Ткач. Дніпропетровську медичну академію представляли професори К. Ю. Гашинова, Є. М. Дитятковська, В. В. Родіонова, Л. І. Конопкіна, В. А. Потабашній, О. А. Шевченко, доцент І. С. Борисова та багато інших.

В рамках конференції відбулося урочисте перше засідання «Всеукраїнської асоціації науковців і лікарів з професійної патології і гігієни праці». Також була проведена секція стендових доповідей, на якій молоді вчені розповіли про свої дослідження в галузі професійної патології.

Конференцію відвідали близько п’яти сотень спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Серед слухачів конференції були представники різноманітних лікарських спеціальностей, які так чи інакше зустрічаються у своїй практичній діяльності з пацієнтами, які працюють у несприятливих умовах. Така відвідуваність відображає надзвичайну актуальність та непідробний інтерес лікарів до тем, що були висвітлені на конференції.