Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

6-8 жовтня у Дніпрі відбулася щорічна традиційна осіння науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні технології діагностики та лікування в оториноларингології».

У роботі конференції взяли участь понад 800 оториноларингологів з усієї України, а також професори з Італії, Німеччини, Ізраїлю, Болгарії.

В день відкриття  делегатів привітали ректор ДМА, член-кореспондент НАМН України, професор Т.О. Перцева та голова правління українського наукового медичного товариства  лікарів оториноларингології, академік НАМН України, професор Д.І. Заболотний.

Під час роботи  конференції були розглянуті питання сучасних методів діагностики та лікування отоларингологічних захворювань. Серед інших, на конференції доповідали співробітники нашої медакадемії: зав. кафедрою оториноларингології, професор В.В. Березнюк («Комплексний підхід у лікуванні захворювань верхніх дихальних шляхів»), професор О.В. Ковтуненко («Застосування ультразвукового скальпеля  в хірургії ЛОР-органів», «Трансоральна лазерна хірургія при злоякісних пухлинах гортані»), доцент кафедри А.В. Зайцев («Результати кохлеарної імплантації у Дніпрі»), асистент О.М. Господ («Особливості респіраторних нюхових розладів у пацієнтів з вазомоторним ринітом і гіпертрофією середньої носової раковини»). А також заочні аспіранти кафедри оториноларинголгії І.В. Березнюк («Профілактика та лікування хронічного запалення середнього вуха у дітей 4-7 років», А.А. Бакаєв («Хірургічне лікування розповсюджених стадій раку верхньощелепної пазухи») та Б.В. Шпортько («Комплексний підхід до діагностики та лікування реґіонарних метастазів у хворих на рак гортані»).

В резолюції конференції ухвалили рекомендацію проведення студентської олімпіади з оториноларингології на базі ДМА у квітні 2020р.