Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

10 жовтня в рамках спільного проєкту Дніпропетровської обласної ради і Дніпропетровської медичної академії відбулось дистанційне навчання для сімейних лікарів. З вступним словом до присутніх звернувся проректор з наукової та лікувальної роботи ДМА, професор В.Й. Мамчур, який відзначив важливість занять в режимі онлайн для підвищення кваліфікації лікарів загальної практики.

З лекцією на тему: «Особливості ведення хворих похилого віку з серцево- судинними захворюваннями на фоні поліморбідності» виступила професор Н.Д. Чухрієнко.

Відомий науковець присвятила свою доповідь актуальним питанням попередження перебігу і особливостям лікування гіпертонічної і ішемічної хвороби, недостатності кровообігу залежно від віку у геронтологічних хворих на фоні інволютивних процесів в старіючому організмі. Та потребі персоніфікованого лікування у цих хворих.

Матеріали, які були представлені в лекції, ґрунтуються на сучасних поглядах на фізіологію старіння, особливості ведення та лікування хворих з поліморбідністю.

В лекції використані напрацювання вітчизняних і закордонних вчених, рекомендації Європейського товариства кардіологів, Європейського товариства гіпертензії, Всеукраїнської Асоціації кардіологів України та інші сучасні розробки спеціалістів.

Проблеми, які були представлені в лекції, стануть корисними для оптимізації практичної роботи сімейного лікаря.