Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

03 - 04 жовтня у м. Одеса відбувся щорічний франкофоний колоквіум за підтримки Посольства Франції в Україні, Університетської Агенції Франкофонії (УАФ) та Французького Інституту в Україні. Високоповажними гостями форуму були Посол Франції в Україні пан Etienne de Poncins та Регіональний Керівник УАФ пан Mohamed Ketata.

Серед 187 доповідей 294 авторів з 25 країн світу, Академія була представлена 23 доповідями 59 авторів на двох секціях: №8 – «Медичні науки» та № 12 «Дидактика професійних дисциплін».

Медичну академію представляли викладачі кафедр, які вже розпочали викладання французькою мовою. Були представлені доповіді на секційних засіданнях колоквіуму: Шубкіна К.А. (мовної підготовки), Гриценко Л.А. (соціальної медицини, громадського здоров'я та управління охороною здоров’я), Григоренко Л.В. (гігієни та екології), Савченко О.А. (патологічної анатомії і судової медицини), Яшкіна Т.О., Крамарчук В.В. (сімейної медицини ФПО).

Завдяки здобутим знанням і навичкам на курсах французької мови Alliance Française у стінах нашої Alma mater представники ДМА отримали неоціненний досвід практичного застосування мови, спілкування з франкомовними колегами, а також гідно представили академію на міжнародному науковому симпозіумі.