Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Пандемія COVID-19 виявила слабкі місця навіть тих систем охорони здоров'я, яких вважають «взірцевими»: Італія, Сполучені Штати, а також Великобританія і Франція стикнулись з нестачею засобів індивідуального захисту, і, як наслідок, із значним рівнем інфікування медперсоналу.

Мета волонтерської ініціативи ДМА «Захист медперсоналу від COVID-19» – запобігти цьому. В умовах нестачі засобів індивідуального захисту, медичні спільноти багатьох країн почали використовувати різні немедичних приладів для захисту медперсоналу. Одним із таких засобів є повно лицьова маска для снорклінгу. У свою чергу, компанії-виробники подібних масок пішли на зустріч та розробили моделі адаптерів для під’єднання фільтрів до такої маски. Тож ми звернулись до такого виробника як «Ocean Reef» і нам було надано файли моделей таких адаптерів для 3D-друку. Після виготовлення адаптер може бути приєднаний до маски, а на нього, у свою чергу, одягається стандартний вірусно-бактеріальний дихальний фільтр, який повсякденно використовують у відділеннях інтенсивної терапії.

З точки зору медичного працівника це простота, безпека і комфорт. Це особливо важливо при тривалій роботі впритул із пацієнтами ураженими COVID-19. В нашому випадку така маска – це і окуляри, і очисник повітря, що вдихається.

Більше того, ця система може бути підключена до апарату ШВЛ і використана для потреб пацієнта з легким ступенем дихальної недостатності при COVID-19, у разі екстреної необхідності.

Ми залучили до нашого проекту дистриб’юторів обладнання для підводного плавання, які знайшли змогу продати півсотні масок по собівартості. Ми дуже вдячні підприємцям, які пішли на зустріч і допомогли нашому проєкту: Ігору Шепелєву, Тарасу Березі та Георгію Трифонову за безоплатне, швидке та якісне виробництво адаптерів для масок.

На даний момент ми отримали запити на такі адаптовані маски від 18 лікарень Дніпра та області. Анестезіологи, медичні сестри та інші медпрацівники потребують 90 комплектів масок з конекторами для захисту та проведення вентиляції легень. Ці 90 комплектів вже надіслано до опорних лікарень: районних лікарень Дніпра та Новомосковська, міських лікарень Дніпра, Кам’янського, Першотравенська, Павлограда, Синельникове, Новомосковська та Нікополя, Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова

Пандемія не зупинена, тому не зупиняємось і ми: продовжуємо надавати допомогу мед.закладам у постачанні адаптованих засобів захисту і закликаємо усіх небайдужих до співпраці.

Ініціативна група: професор Шпонька І.С., доцент Бондаренко О.О.

{gallery}383{gallery}

https://www.radiosvoboda.org/a/news-zakhysni-masky/30552893.html

https://dt.ua/UKRAINE/v-dnipri-stvorili-novi-zahisni-maski-dlya-medikiv-z-masok-dlya-dayvingu-344382_.html

https://prm.ua/yak-vigotoviti-zasib-individualnogo-zahistu-z-maski-dlya-dayvingu-instruktsiya-vid-volonteriv-z-dnipra/

https://www.google.com/amp/s/fakty.com.ua/ua/videos/v-ukrayini-pochaly-vykorystovuvaty-masky-dlya-dajvingu-dlya-poryatunku-hvoryh-na-covid-19/amp/

https://www.google.com/amp/s/www.5.ua/amp/regiony/iz-masok-dlia-pirnannia-robliat-zakhyst-dlia-medykiv-u-dnipri-shcho-vidomo-pro-rozrobku-212682.html

https://suspilne.media/26827-dnipro-ak-maski-dla-pirnanna-peretvoruut-na-zasobi-individualnogo-zahistu-dla-medikiv/

https://11tv.dp.ua/news/dp/20200410-maska-transformer.html