Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Зміни у сучасному світі, що пов’язані з широким розповсюдженням COVID-19, вплинули на життя громадян багатьох країн. Україна – не є виключенням. Пандемія стала викликом щодо перевірки на професійність та моральну стійкість працівників закладів охорони здоров’я.

На жаль, останнім часом спостерігається стійка тенденція до збільшення кількості активних випадків коронавірусної хвороби у Дніпрі. Дніпропетровська медична академія бере активну участь у боротьбі з COVID-19.
Так, кафедра фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології сумісно з кафедрою професійних хвороб та клінічної імунології з жовтня 2020 року розпочали науково-практичний проект з розробки програми реабілітації пацієнтів з пневмоніями, що пов’язані з COVID-19, на базі Комунального некомерційного підприємства "Міська клінічна лікарня №4" Дніпровської міської ради.

В рамках програми планується розробка та впровадження ефективних засобів фізичної терапії, в першу чергу комплексів терапевтичних вправ для таких пацієнтів на всіх етапах реабілітації, починаючи з гострої фази і закінчуючи терапією віддалених наслідків захворювання.

Розробка програми реабілітації дозволить покращити якість життя пацієнтів та найшвидше повернути їх до звичної повсякденної активності.

На фото аспірант кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології Корота Юрій проводить заняття з хворим.