Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Незважаючи на карантинні обмеження, кінець 2020 року на секції латинської мови кафедри мовної підготовки був наповнений подіями.

Наприкінці листопада було проведено онлайн-засідання студентського наукового гуртка «Per aspera ad astra», мета якого - заохотити першокурсників глибше вивчати латинську мову. Студенти підготували цікаві доповіді про місце латини в сучасному світі, її роль в анатомічній, фармакологічній та клінічній термінології. А 21 грудня 2020 року найкращі доповіді були представлені на VI Міжвузівській студентській науково-практичній конференції «Lingua Latina: Per aspera ad astra», що також відбулася в дистанційному форматі.

У заході взяли участь понад 70 осіб, серед яких були студенти-медики та студенти з інших вищих навчальних закладів нашого міста зі своїми науковими керівниками. Студенти ДЗ «ДМА» презентували свої доповіді: «Історія виникнення латинської мови та її значення для медицини» Олени Бондаренко (5а група), «Міфологічна складова медичної термінології» Лейли Гарібової (5б група), «Латинізми у творах художньої літератури» Анастасії Сербул (4а група).

На конференції виступила завідувач кафедри мовної підготовки доктор філологічних наук, професор Тетяна Віталіївна Філат. Вона заохотила всіх присутніх ніколи не зупинятися на досягнутому.