Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

 

Студентська сім'я Дніпропетровської медичної академії є найбільш багатонаціональною серед усіх вузів міста та області. В її складі молодь з 60 країн світу. Одним з найчисленніших студентських земляцтв академії є студенти Республіки Індія. Вони - частка великої країни в Україні та нашої академії.

У січні Індія відзначає 72 річницю Республіки. Це національне свято, що відзначає прийняття Конституції Індії та перехід країни від статусу британського домініону до республіки.

Свою незалежність від Великобританії Індія проголосила 15 серпня 1947 року. Через два тижні був призначений спеціальний комітет для розробки Конституції країни, яка була прийнята в листопаді 1949 року і набула чинності 26 січня 1950 року.

Щороку 26 січня в Індії з розмахом відзначається День Республіки. Чудові паради в Джанпат, Нью-Делі, за участю індійської національної армії і підняття національного прапора в різних частинах країни - звичайна практика, якої дотримуються в цей день.    

В Індії люблять і знають свою історію, традиції, знайомлять з ними дітей - і це чудово. При цьому країна рухається вперед семимильними кроками.

З Індією нашу країну пов'язують давня дружба і взаємовигідне співробітництво в різних галузях. Не сумніваюся, що у наших країн серйозні перспективи розширення двосторонніх відносин, контактів між представниками бізнесу, в сфері охорони здоров'я, науки і освіти, культури.

Шановні індійські друзі і дорогі наші студенти, дозвольте щиро привітати вас з великим національним святом - Днем Республіки!

Впевнена, що наші культурні та наукові зв'язки отримають ще більш плідний розвиток у майбутньому! Бажаю процвітання, миру і благополуччя!

З повагою,
Т. О. Перцева
ректор, професор