Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

З нагоди Весняного фестивалю в Китаї від імені ДЗ "Дніпропетровська медична академія МОЗ України" висловлюю найкращі побажання до Нового року всім нашим китайським партнерам, друзям та студентам!

 

Китайський Новий рік, також відомий як Свято Весни, є найважливішим святом у Китаї. Настав час сім’ям бути разом і провести тиждень офіційного державного свята у колі великої сім’ї. Китайський Новий рік припадає на п’ятницю, 12 лютого 2021 року, починаючи рік Бика.

Історія Свята Весни налічує понад 3000 років. Святкування в місячний Новий рік можуть бути датовані давнім поклонінням небу і землі. Протягом століть додавались нові традиції, а святкування ставали більш розважальними.

Основні китайські новорічні заходи включають: 1) розклеювання прикрас, 2) вечерю з родиною напередодні Нового року, 3) петарди та феєрверки, 4) вручення червоних конвертів та інших подарунків.

Кожна вулиця, будівля та будинок, де святкують Свято Весни, прикрашені червоним кольором. Червоний - головний колір свята, оскільки вважається, що червоний є сприятливим кольором.  На вулицях висять червоні китайські ліхтарі; червоні ієрогліфи, наклеєні на двері; банки та офіційні будівлі прикрашені червоними новорічними малюнками із зображеннями процвітання.

Китайський Новий Рік - це час для сімей, щоб бути разом. Вечір напередодні китайського Нового року - найважливіший час. Де б вони не знаходились, люди, як очікується, будуть вдома, щоб відсвяткувати фестиваль своїми сім’ями. Китайська новорічна вечеря називається "вечеря возз'єднання" і вважається найважливішою традицією китайського народу.

Страви на Новий рік мають щасливі символічні значення, зокрема, такі, як риба, що звучить як китайське слово «надлишок». Цю страву їдять під час 16-денного святкового сезону, особливо під час новорічної вечері.

У традиційній китайській культурі розпалювання петард з перших хвилин нового року використовували для відлякування злих духів, ця традиція і досі існує.

За легендою монстр на ім’я Нянь виходив їсти жителів села та руйнувати їхні будинки в кожну новорічну ніч. Жителі села спалювали сухий бамбук щоб відлякувати монстра. Відтоді це стало традицією китайського Нового року.

Сьогодні запалювання петард та феєрверків є головним звичаєм святкувати прихід Нового року, а також способом посилити святкову атмосферу.

Напередодні Свята Весни щиро бажаю вам бадьорого духу, міцного здоров’я, достатку та удачі у всіх справах! Нехай наступний рік буде для вас вдалим та щасливим!

 

Ректор, професор T.O.Перцева