Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Сьогодні в нас велике свято. День народження дорогого вчителя - Тамари Олексіївни Карцевої . Це свято загальне, адже вчитель пропрацював на кафедрі гістології більш ніж півстоліття.

Познайомилася я з Ювіляром ще в студентські роки, активно беручи участь у житті наукового студентського гуртка кафедри гістології, а з вересня 1963 року, після закінчення інституту, влилась у колектив в якості викладача. В той період керував кафедрою видатний морфолог-гістолог, вчений з великої літери, учень Б.В. Альошина – доцент Володимир Іванович Архипенко.

Володимир Іванович як контент-стратег створив і сформував згуртований колектив і під його керівництвом кафедра процвітала в усіх сферах своєї діяльності завдяки спільному розумінню передового досвіду в навчанні студентів, в науці, незважаючи на відмінності в думках, в індивідуальних стилях.

Ми всі вчились педагогічній майстерності, відданості науці, взаємовідношенням зі студентами, колегами не тільки у яскравої особистості, якою був Володимир Іванович, але також один у одного. Таким наставником для нас була і Тамара Олексіївна, яка багато років виконувала обов’язки завуча кафедри.

Рідко хто із студентів, які слухали лекції або відвідували практичні заняття Тамари Олексіївни, не звернув увагу не тільки на її професіоналізм, зовнішню красу, але головне – не відзначив би доброту, життєрадісність, світло, які вона випромінює. Тамара Олексіївна володіє педагогічним талантом, мудрістю, вмінням створити доброзичливу атмосферу з повагою до думки інших.

Дорога Тамаро Олексіївно, з Ювілеєм Вас!
Ми даруємо Вам побажання великого щастя, розміром із Ваше серце, в якому вмістились усі Ваші учні. Нехай наша любов і вдячність будуть подарунком в цей день! Нехай всі добрі та прекрасні сили Всесвіту оточують Вас, зберігають Ваш чудовий дар – дарувати людям добро, світло, яскравість життя.
Низький Вам уклін, наш світлий Наставнику! Здоров’я Вам і Вашим близьким, нехай завжди поезія і музика звучать в душі у Вас.

 З любов’ю
Ганна Короленко,
доцент кафедри патологічної анатомії
і судової медицини