Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Щороку, у березні, кафедрою мовної підготовки проводиться літературний захід, присвячений життю та творчості Ліни Костенко. 16 березня 2021 року на кафедрі мовної підготовки Дніпропетровської медичної академії відбулися літературно-музичні читання, присвячені Дню народженню поетеси.

Ліна Костенко – унікальне явище не тільки в українській, а й у світовій культурі. Такої глибини переживань і самокритичності сучасна література ще не знала. На сьогоденному поетичному олімпі України вже декілька десятиліть живе вона як «нерозгадане чудо», «голос народу». Ліна Костенко – не просто геніальна поетеса, це складна, щедра на добро, спрагла до щастя і волі українська душа.

Слухачі підготовчого відділення з Марокко, Тунісу, Алжиру, Єгипту, Сирії та Лівії охоче взяли участь у цьому заході. Вони з великим задоволенням читали вірші та співали пісні на слова видатної української поетеси.

Цього року у зв'язку з карантинними обмеженнями у звичному форматі свято провести не вдалось. У кожній групі читання віршів було організовано окремо. Іноземні слухачі підготовчого відділення мали змогу почути пісні на вірші Ліни Костенко у виконанні українських співаків. У режимі відеоконференції до них приєднались вітчизняні студенти, які теж знають і люблять творчість Ліни Василівни Костенко.