Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16 березня відбулася онлайн зустріч представників ДЗ "ДМА" з представниками інституту міжнародної співпраці та обміну Шаньдунського першого медичного університету (КНР). Наш заклад представляв проректор з науково-педагогічної роботи  С. В. Захаров (перекладач з китайської мови Ю. А. Чащіна).

На зустрічі обговорювалися питання партнерства у галузі науки та освіти, навчання китайських студентів, обміну студентами та науковцями, створення академічної робочої станції та наукової лабораторії. Готується підписання меморандуму про подальшу співпрацю.

Шаньдунський перший медичний університет - ключовий університет і найбільша медична науково-дослідна установа в провінції Шаньдун. В університеті є кампуси в Цзінані й Тайань; дослідні інститути в Цзінані, Циндао, Цзінін та інших місцях, що займають загальну площу понад 4 000 000 кв.м.

В університеті навчається понад 24 000 студентів, 1265 аспірантів і 723 іноземних студентів. Професорсько-викладацький склад налічує понад 15 000 викладачів, в тому числі 5 академіків.

Нині на базі Шаньдунського першого медичного університету існує понад 40 інноваційних платформ високого рівня, таких як провідна національна лабораторія (створена спільно з провінцією та міністерством), ключова лабораторія Національної комісії охорони здоров'я і провідна лабораторія провінції. За останні п'ять років університет отримав 3 Державні премії за науково-технічний прогрес, 1 премію за науково-технічний прогрес Фонду Хеліанг Хелі (HoLeung Ho Lee Foundation), 2 вищі премії Шаньдунської провінції в галузі науки та технологій і 8 перших премій Шаньдунської провінції в галузі науки та технологій.