Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

23 березня 2021 р. виповнюється 80 років ветерану праці, доценту кафедри оториноларингології Валерію Степановичу Зайцеву.

Валерій Степанович закінчив лікувальний факультет Дніпропетровського медичного інституту (ДМІ) у 1964 році. Протягом наступних двох років працював лікарем-отоларингологом лікарні №5 м. Дніпродзержинська. З 1966 по 1969 р. навчався в аспірантурі на кафедрі оториноларингології ДМІ. Його вчителями були видатні вчені: професори Л. А. Луковський, А. О. Сквірська, доцент Г. М. Титар.

В 1970 р. В.  С. Зайцев захистив кандидатську дисертацію на тему: «Клініка, діагностика й лікування хворих зі сторонніми тілами стравоходу за даними ЛОР клініки ДМІ», яка стала однією з перших праць в цьому розділі спеціальності. З 1969 р. працював асистентом, а з 1988 р. по 2007 р. - доцентом кафедри оториноларингології Дніпропетровської медичної академії.

Валерій Степанович був серед першої групи викладачів Дніпропетровської медичної академії, які залучались до підготовки лікарів загальної практики - сімейної медицини.

Викладацьку діяльність на кафедрі В. С. Зайцев поєднував з великим обсягом лікувальної роботи. Протягом 10 років (1974-1984 рр.), на клінічній базі кафедри в міській лікарні №10, був відповідальним за організацію та забезпечення ургентної ЛОР допомоги населенню м. Дніпропетровська.

З 1966 року В. С. Зайцев активний учасник отоларингологічних форумів: VI, VII, VIII з’їздів отоларингологів СРСР та V-XII з’їздів отоларингологів України.

Він є автором та співавтором понад 180 друкованих праць, в тому числі двох монографій та 6 методичних рекомендацій.

Сумлінно виконуючи свої обов’язки на кафедрі, В. С. Зайцев брав активну участь і обіймав відповідальні посади в діяльності громадських організацій інституту.

Великий клінічний досвід В. С. Зайцева і сьогодні має попит: нині він очолює роботу ЛОР кабінету Медичного центру «Клініка сімейної медицини».

Шановний Валерію Степановичу,
з нагоди Вашого славетного ювілею,
професорсько-викладацький склад університету, студенти,
численні учні та випускники, вдячні пацієнти
шлють Вам щирі, сповнені повагою і любов’ю, вітання!
Бажаємо Вам щасливих і радісних життєвих років, міцного здоров’я,
подальшої професійної діяльності в найблагороднішій лікарській професії!