Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Happy independence day TunisiaТуніська республіка - найпівнічніша африканська держава, щороку святкує День незалежності 20 березня. Це національне свято країни, яке відзначає річницю незалежності Тунісу від Франції. 

Перший рух за незалежність в Тунісі був сформований в 1907 р. найпершими політичними партіями країни, які прагнули до незалежності, були молоді тунісці, конституційно-ліберальна партія (Детур) і Нова конституційно-ліберальна партія (Нео Дедур). 

З нагоди Дня незалежності уряд Тунісу проводить святкування з обідами та промовами, а також церемонії вшанування пам’яті людей, які загинули під час протистоянь з владою Франції. Місцеві лідери можуть брати участь в церемоніях покладання вінків на кладовищах, де поховані ті, хто віддав своє життя за незалежність. 

В Дніпровському державному медичному університеті довузівську, додипломну та післядипломну освіту отримують 263 громадяни республіки Туніс. Вони складають вагому частку іноземних громадян, які навчаються в нашому закладі. Значна кількість випускників вже працює лікарями в Тунісі. 

 

 

Шановні громадяни Тунісу,
вітаємо вас з державним святом - Днем незалежності,
бажаємо успіхів у навчанні, міцного здоров’я,
високо нести звання громадянина, майбутнього лікаря республіки Туніс!