Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Захворювання органів дихання залишаються однією з головних проблем охорони здоров’я і медичної науки України та усього світу. Події минулого року лише підкреслили актуальність і необхідність постійного оновлення знань з питань респіраторної медицини.

Саме тому цьогоріч на базі Дніпровського державного медичного університету було започатковано проведення мультидисциплінарної науково-практичної конференції з міжнародною участю «Респіраторні читання 2021».

Конференція відбулась 18 й 19 березня у online-форматі та відзначилась надзвичайною насиченістю наукової програми, яка включала 54 пленарних та 26 стендових доповідей, присвячених різним аспектам респіраторної медицини.

До виступів були залучені найкращі фахівці країни з питань пульмонології, інфекційних хвороб, реаніматології, профпатології, медико-соціальної експертизи й реабілітації, алергології, клінічної імунології, фтизіатрії, патоморфології, онкології, торакальної хірургії, мікробіології, фармакології, гематології, педіатрії, медичної генетики, загальної практики – сімейної медицини, ендоскопічної та ультразвукової діагностики, а також нефрології, кардіології, ревматології.

Ректор ДДМУ, член-кореспондент НАМН України, д.мед.н., професор, засновник пульмонологічної школи Придніпров’я та лікар-пульмонолог вищої категорії Т. О. Перцева привітала делегатів конференції та доповіла про основні етапи становлення й розвитку пульмонології у світі, а також в Україні та у нашому регіоні.

Т. О. Перцева висвітлила питання щодо міжнародної співпраці викладачів і науковців перш за все кафедри внутрішньої медицини 1, а також інших кафедр нашого закладу, робота яких присвячена вивченню проблем респіраторної медицини; продемонструвала результати надбань і досягнень співробітників різних поколінь.

Академік НАМН України, д. мед. н., професор Ю.І. Фещенко, директор Національного інституту фтизіатрії і пульмонології НАМН України ім. Ф. Г. Яновського наголосив на вчасній і нагальній необхідності проведення подібних заходів задля розвитку плідної співпраці багатьох фахівців, робота яких тісно пов’язана з проблемами пульмоногії.

Перше пленарне засідання 18 березня було присвячене актуальним питанням коронавірусної хвороби (СОVID-19), друге – питанням діагностики й лікування бронхообструктивних захворювань, третє – проблемам кашлю.

Наступний день був не менш насиченим: протягом шести пленарних засідань обговорювались різні питання інфекційних уражень дихальних шляхів, туберкульозу легень, гнійних ускладнень при хворобах органів дихання, інтерстиціальних захворювань легень, онкологічних хвороб респіраторного тракту, а також питання сердцево-судинної коморбідності при захворюваннях дихальної системи.

У своєму прикінцевому слові організатор і модератор конференції, завідувач кафедри внутрішньої медицини 1, д. мед. н, професор Л. І. Конопкіна висловила щиру подяку всім учасникам заходу та усім доповідачам – представникам 16 кафедр нашого ЗВО, а також експертам з м. Києва, Вінниці, Івано-Франківська, Тернополя, Харкова, Запоріжжя.

Організатори конференції сподіваються, що захід стане щорічним та започаткує традицію міждисциплінарного наукового зібрання однодумців-фахівців у сфері респіраторної медицини.

Перший день:

 

Другий день:
 



Детально за посиланням https://online-conference.armed.org.ua/