Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

«Традиції та наукові школи – це незламна сила нашого університету і, щоб употужнити цю силу, потребуємо консолідації зусиль всіх викладачів і студентів університету» – Ректор ДДМУ звернулась з привітанням до представників студентського самоврядування

Засідання Ради студентів ДДМУ

7 квітня 2021 року відбулося перше засідання Ради студентів Дніпровського державного медичного університету на чолі з новообраним головою Гребенем Максимом.

Засідання відбулось за участю представників студентського самоврядування факультетів і гуртожитків, голови студентського профкому, голів департаментів Ради студентів, старост потоків. Серед головних питань порядку денного: затвердження кандидатур заступників голови Ради і секретаря Ради студентів, звіти голів департаментів Ради студентів. На посади заступників було обрано:

заступник з питань роботи з вітчизняними студентами – Долуда Артем (ІІ медичний факультет, 4 курс),

заступник з питань роботи з іноземними студентами – Зоабі Халед (ІІ міжнародний факультет, 4 курс).

На посаду секретаря Ради студентів обрано Почепову Марію (І медичний факультет, 3 курс).

Перед засіданням Ради студентів до представників студентського самоврядування звернулась Ректор ДДМУ з привітанням і побажаннями плідної роботи  на чолі з новообраним головою Гребенем Максимом. Тетяна Олексіївна наголосила, що адміністрація університету завжди відкрита до тісної співпраці зі студентством з приводу нагальних питань, зокрема з питань покращення навчального процесу і побутових умов проживання у гуртожитках. Комфортні умови навчання, проживання та повага до інтересів студентів є пріоритетним напрямком розвитку університету. Свідченням цього є вкладення значних інвестицій в інфраструктуру університету, заміну вікон, ремонти гуртожитків та навчальних корпусів, придбання нового навчального обладнання. Також  адміністрація університету спрямувала додаткові ресурси для продовження опалювального сезону в гуртожитках після 1 квітня, коли житлова сфера в місті була відключена від опалення.

Під час обговорення актуальних питань студентського життя Тетяна Олексіївна зазначила, що співпраця між адміністрацією, викладачами і студентським самоврядуванням дозволяє підтримувати ефективний зворотній зв’язок, який забезпечує постійний обмін досвідом і спрямований на підвищення якості надання освітніх послуг. Одним із дієвих засобів такого зворотнього зв’язку є проведення постійних анкетувань серед студентів, які спрямовані на вивчення якості освітнього процесу і виявлення питань, які найбільше хвилюють здобувачів освіти. Також було наголошено на необхідності активного залучення іноземних студентів до роботи органів студентського самоврядування, що підвищить ефективність освітнього процесу і дозволить поглибити співпрацю між студентами різних факультетів університету.

Ректор також звернула увагу присутніх на важливу роль, яку в цей складний період відіграють лікарі, викладачі та студенти університету в процесі боротьби з коронавірусною інфекцією в лікарнях нашого міста.

Наприкінці звернення до студентів ректор зазначила, що університет постійно відкритий для нового покоління молодих викладачів та науковців, які зможуть перейняти досвід і примножити найкращі традиції наших наукових шкіл та видатних вчених. Традиції та наукові школи – це незламна сила нашого університету і, щоб употужнити цю силу, потребуємо консолідації зусиль викладачів, співробітників і студентів університету. Університет завжди буде надавати всебічну підтримку тим, хто присвятить своє життя навчально-виховній та науковій роботі в нашому навчальному закладі.