Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 квітня виповнюється 85 років від дня народження багаторічного редактора газети «Пульс», члена Національної спілки журналістів України, ветерана праці Зої Володимирівни Нікольникової.

Після закінчення Київського національного університету імені Т.Г. Шевченко вона починає свою професійну діяльність в Дніпропетровську.

Насичене творче життя Зої Володимирівни, її професійна майстерність відточувалися в спілкуванні з широким колом людей, які своєю натхненною працею звеличували здобутки трудової Дніпропетровщини, її освіти і науки. 

Школою професійного становлення для неї була робота на посаді редактора університетської газети Дніпропетровського національного університету «За передову науку».

Знаменними роками творчого злету став період діяльності в обласній газеті «Зоря». На посаді завідувача відділу Зоя Володимирівна працювала майже 20 років. І дотепер колеги і друзі «по творчому цеху» згадують її з великою теплотою і любов’ю.

Знаковою подією для нашого університету став прихід З. В. Нікольникової на посаду редактора газети «Пульс». Понад 25 років вона очолювала редакцію, відстоювала право кращої багатотиражки серед усіх навчальних закладів області.

Навколо неї завжди вирувало життя. Її вирізняли любов до людей, душевна доброта, організаторські здібності, великий журналістський досвід, вміння комунікувати з викладацьким та студентським осередками, невтомний творчий пошук найяскравіших, найактуальніших тем для висвітлення на шпальтах газети. Під її крилом активно і плідно працювала редакційна рада у складі викладачів і студентів – від авторів і дописів не було відбою, а газета неодноразово ставала переможницею різних творчих конкурсів.

Нині Зоя Володимирівна на заслуженому відпочинку, але продовжує писати нариси, спогади для книг, що присвячені життєдіяльності газети «Зоря», Національної спілки журналістів України. Вона і зараз не байдужа до нинішньої ролі «Пульсу» в житті нашого медичного університету, надає підтримку і поради.