Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

19 травня 2021 року було проведено чергове щорічне засідання секції «Стоматологія» в рамках ХХІ наукової медичної конференції студентів та молодих учених ДДМУ «Новини і перспективи медичної науки». Ця конференція відбулася в онлайн форматі та викликала не абияку зацікавленість, хоча. Про це свідчить більш ніж 60 під’єднань до конференції, а загалом кількість учасників сягнула близько 100 осіб. Серед них більшість стали студенти другого – п’ятого курсу стоматологічного факультету.

Викладацький корпус на конференції представляли декан стоматологічного факультету, доцент Чернов Д.В., завідувач кафедри терапевтичної стоматології, професор Самойленко А.В., завідувачка кафедри ортопедичної стоматології, професор Фастовець О.О., завідувачка кафедри дитячої стоматології, професор Ковач І.В., завідувачка кафедри хірургічної стоматології, імплантології та пародонтології доктор медичних наук, доцент Ідашкіна Н.Г., помічник декана з роботи СНТ доцент Салюк О.Д., викладачі: доцент Стрельченя Т.М., доцент Орищенко В.Ю., доцент Громов О.В., асистенти – Чередник Д.О., Зелінський А.Л.

Присутніх на конференції привітала Колотницька Ганна - представник фірми «Колгейт», яка вже впродовж 10 років тісно співпрацює зі студентським науковим товариством стоматологічного факультету ДДМУ.

На конференції були представлені різнопланові доповіді на якісному рівні. Вони стосувалися як історичних аспектів розвитку стоматології (доповідь Хаккі Дікра), так і досить глибокі наукові дослідження (доповідачі Третяк Ксенія та Стрельченя Олеся, Гудар’ян Олександр. Окрема увага в наукових нашими студентами та їх керівниками приділяється наданню стоматологічної допомоги нашім військовослужбовцям (доповідь Бондар Марії).

Під час обговорення всі виступаючі одностайно відзначили, що значна частка студентів, які прагнуть глибше зануритися в цікавий світ стоматології та опановувати не тільки навчальний матеріал, а і здобувати досвід дослідника-науковця.

Почесними грамотами були відзначені доповіді: «П’єр Фошар і його внесок в розвиток стоматології» (Хаккі Дікра, керівник Салюк О.Д.); «Незавершений дентиногенез, асоційований з незавершеним остеогенезом» (Третяк Ксенія та Стрельченя Олеся; керівники Орищенко В.Ю. та Стрельченя Т.М.); «Порівняльна характеристика методів обробки стоматологічних сплавів» (Радзивілюк Тетяна; керівник Громов О.В.); «Потреба у хірургічній стоматологічній допомозі серед військовослужбовців, що повернулися із зони АТО і ООС» (Бондар Марія; керівники Ідашкіна Н.Г. та Чередник Д.О.); «Вибір раціональної класифікації переломів виросткового відростка нижньої щелепи для встановлення раціонального протоколу лікування» (Гудар’ян Олександр; керівник Чередник Д.О.).
Також всі отримали сертифікати учасника. Фірма «Колгейт» передала для всіх учасників конференції стоматологічні набори зі зразками продукції фірми.

Наукове студентське життя на стоматологічному факультеті ДДМУ продовжує розвиватися і доповіді такої якості можна представити на всеукраїнських конкурсах наукових студентських робіт, і на фінальному турі всеукраїнської олімпіади.