Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

31 серпня виповнюється 85 років ветерану праці, доценту кафедри офтальмології, лікарю-офтальмологу вищої категорії, голові жіночої ради ДДМУ Одинцовій Людмилі Михайлівні.

Людмила Михайлівна у 1960 р. закінчила з відзнакою Дніпропетровський медичний інститут. У 1962 році  була обрана за конкурсом до клінічної ординатури з терапії у НДІ експертизи працездатності інвалідів (ДІВЕПІН).

Після закінчення навчання за пропозицією адміністрації пройшла спеціалізацію з офтальмології на кафедрі очних хвороб і у подальші роки працювала окулістом, науковим співпрацівником у ДІВЕПІНі за сумісництвом була головою обласної очної ВТЕК.

У 1969 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Клінічні критерії лікарсько-трудової експертизи при глаукомі» під керівництвом проф. А. І. Дашевського.

У 1979 р. за конкурсом обрана асистентом кафедри очних хвороб ДМІ. Викладацьку роботу Людмила Михайлівна поєднувала з науковою, клінічною і громадською діяльністю. Виступала з науковими доповідями на конференціях і з’їздах, співтовариствах, вона є автором і співавтором 145 наукових праць, двох монографій і чотирьох методичних рекомендацій.

У 1990 р. пройшла курс тематичного удосконалення з іридодіагностики у Москві, у клініках професора Є. С. Вельковера. З 2003 по 2007 рр. за сумісництвом завідувала кафедрою валеології у Дніпропетровському медичному інституті народної медицини.

З 2003 року ще 18 років плідно, з високою професійністю працювала у медичному центрі ДМА лікарем-офтальмологом. Постійно проводила огляди студентів, консультувала співробітників, ветеранів вишу.

Виконуючи обов’язки викладача, доцента, лікаря вищої кваліфікації, Людмила Михайлівна брала активну участь у діяльності громадських організацій: була головою міському (ДІВЕПІН), секретарем партійної організації (ДДМА), депутатом Дніпропетровської міської ради народних депутатів.

З 1993 року і на сьогодні Людмила Михайлівна вже 28 років є головою жіночої ради закладу. Сумісно з радою ветеранів чотири рази на рік до знаменних і професійних дат проводить зустрічі ветеранів, які працювали у медичній академії впродовж 30-40 років.

За наполегливу діяльність Людмила Михайлівна нагороджена відзнаками: «Відміннику охорони здоров’я», «Відміннику вищої школи», «За відмінні успіхи у роботі», «За відданість медицині».

У знаменний день Вашого ювілею, дорога Людмило Михайлівно, професорсько-викладацький склад, співробітники кафедри офтальмології, медичного центру, студентська молодь Дніпровського державного медичного університету дякують Вам за самовіддану наполегливу працю впродовж багатьох років і бажають міцного здоров’я, добробуту, довгих та щасливих років життя у колі рідних та близьких!