Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Перед початком нового навчального року за багаторічною традицією в медичному університеті проходить урочистий ритуал посвяти в студенти першокурсників.

Щасливу можливість отримувати вищу медичну освіту в нашому університеті отримали 391 громадяни України за бюджетною і контрактною формою навчання.

Урочистості відбулися 31 серпня в приміщенні музеї історії Університету. Захід проводився з дотриманням вимог карантинних обмежень і використання захисних масок, дотримання дистанції і і малими групами, які запрошувалися в аудиторію.

Набір 2021-2022 навчального року видався успішним та за напрямом медицина контингент складає 275 осіб, стоматологія – 33; фармація – 42, фізична реабілітація і ерготерапія - 41 особа.

Знаковою особливістю 2021-2022 навчального року є те, що університет як один із найстаріших навчальних закладів України і в цьому році відзначає свою 105-річницю з дня заснування.

Музей історії ДДМУ радо зустрічав молоде поповнення до студентської родини навчального закладу.

Теплими привітаннями до першокурсників звернулася ректор, член кореспондент НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева.

В своїх промовах вона відзначила,  що першокурсники отримали можливість навчатися в одному із самих рейтингових університетів України, який славиться своїми традиціями і славними випускниками, число яких сягнуло понад 50 тисяч.

Вітаючи першокурсників і їхніх батьків, Тетяна Перцева висловила сподівання, що всі присутні вибрали професію лікаря свідомо і зазначила, що навчання буде цікавим і складним, бо навчання медицині потребує напруженої і самовідданої праці.

Вона висловила сподівання, що студенти подолають всі проблеми, всі виклики, і успішно засвоять достатньо насичену і складну програму.

Тільки повсякденна сумлінна праця забезпечить можливість стати сучасним професійним лікарем.

Хвилюючим і незабутнім моментом посвяти в студенти стало вручення білих халатів.

Ректор особисто одягла двох першокурсників в білі халати і вручила символічні ключ до знань і залікову книжку студента.

Родзинкою посвяти в студенти в цьому році стало вручення кожному першокурснику пам’ятного значка з зображенням головного фасаду морфологічного корпусу одного із найстаріших навчальних корпусів, який нещодавно відмітив 100-річчя своєї історії.

Від першокурсників зі словами вдячності і привітань звернувся студент Іван Борзов. Він виголосив традиційну клятву першокурсника за якою студенти поклялися високо нести звання студента медика і бути гідними лікарській професії.

На завершення зустрічі студенти ознайомилися зі своїми деканами та отримали настанови про розклад навчального процесу 1 вересня 2021 року.