Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

23 – 24 вересня для студентів старших курсів був проведений тренінг із метою підготувати їх для формування резерву медичних кадрів для мобільних бригад та пунктів щеплень закладів охорони здоров’я. Студенти разом з тренерами центру обговорювали ключові питання Національного плану розгортання та вакцинації в Україні та Оперативного плану "першої хвилі".

Першого дня учасники ознайомилися з вимогами до виїзних/мобільних сесій вакцинації. Студенти отримали практичні поради з питань формування поіменних списків, розрахунків потреби у вакцині та ін’єкційних матеріалах, організації столу для вакцинації, техніки та місця введення вакцини, правил утилізації використаних ін’єкційних матеріалів. Обговорювалися глобальні рекомендації та питання імунізації.

Другий день включав практичний тренінг з діагностики анафілаксії та надання першої допомоги. Розглядалися питання формування реєстру імунізації COVID-19 в системі e-Health та звітності про дані. Були визначені основні повідомлення для вакцинованих до та після вакцинації.

Ефективність та безперервність імунізації від COVID-19 залишиться пріоритетним напрямом та превентивним викликом медичної галузі з метою забезпечення громадського здоров’я в умовах пандемії коронавірусу COVID-19.