Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Нещодавно відбулася вже традиційна щорічна конференція, яка присвячена актуальним питанням професійних хвороб та лікуванню пацієнтів працездатного віку, організаторами якої були Дніпровський державний медичний університет сумісно з НДІ медицини праці. Учасників конференції привітала ректор нашого університету, академік НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева.

Цього року через пандемію COVID-19 конференція відбулася в режимі онлайн, що надало змогу тисячам фахівців з усієї країни приєднатися до заходу.

Питання професійних хвороб, у тому числі хронічних фіброзуючих інтерстиціальних захворювань легень були освячені членом-кореспондентом НАМН України, професором А. В. Басанець, доктором медичних наук Т. А. Ковальчук, професором М. М. Островським.

Питання терапії ХОЗЛ розглядалися у доповідях професорів Ю. М. Мостового та К. Ю. Гашинової.

Окрема сесія була присвячена професійним захворюванням медичних працівників, яку освітили для учасників професори В. В. Родіонова, І. С. Борисова, О. В. Ковтуненко та іншими.

Другий день конференції розпочався з пленарного засідання, присвяченого бронхіальній астмі, в рамках якої доповіді були представлені професорами Є. М. Дитятковською, К. Ю. Гашиновою, М. М. Островським, Т. В Святенко. Також питання ведення хворих працездатного віку, в тому числі в умовах пандемії, були висвітлені науковцями нашої академії, професорами О. В. Курятою, Н. М. Онул, Е. М. Білецькою, Л. І. Конопкіною, О. О. Ханюковим, Р. В. Разумним, І. Л. Височиною та В. А. Потабашнім.

В рамках конференції відбулася сесія стендових доповідей, в якій молоді вчені мали можливість представити результати своїх наукових робіт. Захід викликав надзвичайний інтерес серед спеціалістів ‑ 3000 переглядів кожного дня було зареєстровано після завершення конференції. Цей досвід став для нас дуже корисним, але сподіваємося наступного року побачити постійних та нових учасників конференції в очному режимі.