Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

22 вересня 2021 року на кафедрі внутрішньої медицини 1 відбулося перше в цьому році засідання студентського наукового гуртка. Воно було проведено у форматі студентської конференції і присвячене питанням легеневої гіпертензії.

Засідання гуртка відкрилося привітальним словом завідувачки кафедри, професор Л. І. Конопкіної. Надалі слово було передано студентам 1, 2 та 3 десятків  медичного факультету, які підготували доповіді за темою.

Першими виступили студентки 1 десятка Ганна Дудля та Ганна Дубовик. Вони висвітлили питання класифікації легеневої гіпертензії (ЛГ) та деякі етіологічні моменти. Змістовною виявилася і наступна доповідь, яка стосувалася патогенетичних механізмів розвитку і перебігу ЛГ. Доповідачі Аліна Стародуб і Олеся Стрельченя (3 десяток) підготували цікавий ілюстративний матеріал, який викликав позитивні відгуки у слухачів.

Доповідь студентів 3 десятка В’ячеслава Постового і Діани Петрової стосувалася стратегії діагностики ЛГ. А студенти 2 десятка Діана Коваленко і Нонна Ломейко підготували презентацію щодо лікування ЛГ, познайомили присутніх із сучасними медикаментозними препаратами та немедикаментозними методиками лікування.

Завершальними на цьому засіданні стали виступи студенток 3 десятка Дар’ї Перетятько і Варвари Шовкопляс, які представили доповіді про особливості перебігу ЛГ у вагітних та надали цікавий клінічний випадок успішного розродження у вагітної з легеневою гіпертензією.

Отже, студентське наукове життя на нашій кафедрі знов вирує, запрошуємо активних учасників!