Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

7-8 жовтня 2021 року в мальовничому місці – сосновому лісі на березі річки Самара в санаторію «Курорт Орлівщина» відбулася науково-практична конференція «Актуальні питання діагностики, лікування та реабілітації гастроентерологічних хворих».

Організатор конференції ДУ Інститут гастроентерології НАМН України за активною участю Дніпровського державного медичного університету представників кафедр терапії, кардіології та сімейної медицини, фармакології і клінічної фармакології, медико-соціальної експертизи і реабілітації, внутрішньої медицини 2 та фтизіатрії.

Науковий керівник конференції – член-кореспондент НАМН України, д.м.н., професор, Заслужений лікар України, директор ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України», головний спеціаліст НАМН України з гастроентерології і дієтології Юрій Миронович Степанов відкрив конференцію, зазначивши, що стало традицією проведення щороку конференції Інституту гастроентерології в санаторії «Курорт Орлівщина».

Ці конференції набули популярності в колі лікарів не тільки Дніпропетровщини, а й інших областей України.

У конференції взяли участь провідні вчені України, були представлені терапевтичні школи Києва, Дніпра, Харкова, Львова, Ужгорода.

Конференція проводилась в режимі офлайн (безпосередньо в залі відбулись пленарні засідання), а також в режимі онлайн.

Зареєструвались для участі лікарі гастроентерологи, загальної практики – сімейної медицини, терапевти, хірурги, сонологи, ендоскопісти та дитячі гастроентерологи. Загалом за 2 дні трансляцію подивились близько 3000 фахівців.

У рамках конференції були проведені: 4 науково-практичних сесії, на яких були представлені новітні технології діагностики і лікування патології органів травлення у дорослих і дітей, які застосовуються в Інституті гастроентерології. Ученими інституту було зроблено 10 доповідей, в яких висвітлені результати власних досліджень.

Фахівці санаторію «Курорт Орлівщина» представили власний досвід по реабілітації пацієнтів на гастроентерологічну патологію, а також великий спектр методик, за допомогою яких відновлюється здоров’я та покращується якість життя жителів нашої країни.

Доповіді провідних учених України були присвячені особливостям ведення хворих з захворюваннями органів травлення в умовах Covid 19, гастроентерологічним ускладненням перебігу інфекції Covid 19, патології підшлункової залози, гепатобіліарної системи, захворюванням верхніх відділів шлунково-кишкового тракту, передраковим станам в гастроентерології, захворюванням кишківника, а також профілактиці, діагностиці і лікуванню захворювань органів травлення.

Інститут гастроентерології і надалі буде організовувати конференції з виїздом в санаторій «Курорт Орлівщина» з метою широкого ознайомлення лікарів з новими можливостями діагностики, лікування та реабілітації гастроентерологічних хворих.

 

Директор інституту,
д.мед.н., професор
Юрій СТЕПАНОВ