Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

На базі Дніпровського державного медичного університету відбувся V Міжнародний симпозіум «Нові горизонти анестезіології, інтенсивної терапії критичних станів та лікування болю».

Відкриття пройшло урочисто за участю заступника директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА О. П. Григорука, першого проректора д.мед.н., професора І. С. Шпоньки, члена-кореспондента НАН та НАМН України д.мед.н., професора Л. В. Новицької-Усенко, завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії д.мед.н., професора Ю. Ю. Кобеляцького.

Симпозіум об’єднав спікерів з України, Європи та Ізраїлю. Попри пандемію та карантинні обмеження, всі доповідачі змогли приєднатись онлайн аби представити власну доповідь, відповісти на запитання та долучитись до дискусії. Змішаний формат дав можливість взяти участь понад 200 учасникам з усіх регіонів країни.

Шість секцій охопили найбільш актуальні теми сьогодення - це лікування хворих з COVID 19, лікування нейрореанімаційних пацієнтів, регіонарна анестезія, лікування болю, інноваційні технології та безпека в анестезіологічній практиці.

На окрему увагу заслуговує семінар від к.мед.н., доцента М. М. Пилипенка з проведення високопотокової оксигенації в умовах операційної та у відділенні інтенсивної терапії (ВІТ). Докладно розглядалося кому, коли та як слід її проводити. Такий семінар є ультрасучасним, адже високопотокова оксигенація - це нова надія для ковідних хворих, це зменшення кількості хворих на інвазивній штучній вентиляції легень (ШВЛ) та зниження пов’язаних із цим ускладнень, а також безпека в операційній.

Гнучкий та зручний формат, найгарячіші теми, цікаві спікери, можливість відвідати семінар – все це дало можливість розширити горизонти знань анестезіологів.