Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Щороку ряди студентів Дніпровського державного медичного університету поповнюються хлопцями та дівчатами з різних країн світу. Серед наших першокурсників є громадяни Марокко, Індії, Ізраїлю, Тунісу, Нігерії, Алжиру та багатьох інших держав. Усі вони обрали для себе сповнений труднощами, але такий благородний шлях медика й відважно вирушили до такої далекої для них України, щоб втілити свою мрію у життя.

Адаптація студентів першого курсу до проживання в іншій країні, яка поєднується з інтенсивним навчанням – це завжди непросто. Тож мета керівництва та професорсько-викладацького складу ДДМУ – не лише надавати якісні освітні послуги, а й допомогти іноземній молоді адаптуватися до проживання у Дніпрі, зробити так, щоб наше місто та країна стали для них ближчими та зрозумілішими.

Виходячи з цього, кафедра гуманітарних наук започаткувала роботу культурно-просвітницького проекту «Краєзнавчий калейдоскоп». Це – серія цікавих авторських екскурсій для англомовних першокурсників історичним центром міста. Так, напередодні свята Покрови студенти і представники від деканату міжнародного факультету мандрували історичними пам’ятками нашого міста разом із доцентом кафедри гуманітарних наук Лівенком Анатолієм Івановичем, який розробив захоплюючий краєзнавчий маршрут. У ході краєзнавчої екскурсії іноземні студенти змогли побачити те, чим пишаються наші містяни: верстову милю, пов’язану з заснуванням міста, самобутні об’єкти православного релігійного зодчества, Потьомкінський палац, будинки Д. Яворницького та О. Поля, найбільший у світі пам’ятник Тарасу Шевченку та інші вражаючі історичні пам’ятки.

Мета «Краєзнавчого калейдоскопу» – поєднати наочне вивчення минулого та сучасного України з процесом адаптації та ближчим знайомством з Дніпром. Висловлюємо сподівання, що прогулянки містом та найцікавіші історико-культурні об’єкти залишаться у пам’яті хлопців та дівчат навіть після того, як вони закінчать навчання та роз’їдуться по своїм домівкам. А роки навчання у ДДМУ та життя у Дніпрі стануть для них прекрасними роками юності, які вони тепло згадуватимуть усе життя!