Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

14-15 жовтня кафедра урології Дніпровського державного медичного університету на чолі із завідувачем кафедри, професором В. П. Стусем провела чергову щорічну Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасні методи діагностики та лікування в урології, андрології та онкоурології». Конференція відбувалася у культурно-діловому центрі «Менора». На ній були присутні урологи з усіх куточків України та Європи, у тому числі 15 професорів, 20 докторів медичних наук та 25 кандидатів медичних наук.

Конференція проходила одночасно двома форматами: онлайн та офлайн. Відкрили конференцію та звернулися із привітаннями до учасників конференції д.мед.н., професор, академік НАМН України Т. О. Перцева; д.мед.н., професор, академік НАМН України С. О. Возіанов; д.мед.н., професор, член-кореспондент НАМН України, В. М. Лісовий; д.мед.н., професор С. А. Риженко; д.мед.н., професор В. П. Стусь; в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА В. В. Кулик. 

На конференції були заслухані доповіді фахівців із різних куточків світу. Джеймс ван Хассельт (James van Hasselt) – медичний експерт з урології GSK (Кейптаун, Південна Африка), представив доповідь «Порівняння раннього та відстроченого початку комбінованої терапії дутастеридом+тамсулозином»
Д. М. Гайдамаченко (Німеччина) виступив із доповідями на тему «Огляд сучасних напрямів в онкоурології та огляд доповідей щорічного конгресу німецького товариства урологів» та«Стандарти та протоколи діагностики та лікування раку яєчка у Німеччині». 

Під час конференції професор С. М. Шамраєв на базі клініки урології проводив онлайн майстер-клас з оперативного втручання у вигляді трансуретральної енукліорезекції з приводу ДГПЗ. Проведено дев'ять секційних засідань, де було зроблено понад 80 доповідей, які відобразили сучасний стан діагностики та лікування сечокам’яної хвороби, пухлини нирок, сечового міхура, передміхурової залози, лікування порушень статевої системи у чоловіків тощо. Вперше в Україні була представлена секція «Роботична урологія».

Лікарі-інтерни, студенти-гуртківці кафедри урології ДДМУ та молоді урологи отримали доступ до найновітніших тактик діагностики та лікування урологічних захворювань. В рамках конференції також проходила виставка урологічного обладнання та препаратів, які представили 29 провідних фармацевтичних компаній.

Урологи, онкоурологи, андрологи та інші спеціалісти з усіх куточків України та країн СНД мали можливість приєднатися до конференції безкоштовно і переглядати доповіді на Youtube-каналі.  За два дні конференції до перегляду  приєднались майже 800 осіб.

Усі учасники конференції відзначили її високий організаційний рівень, який досягнуто завдяки великій підготовчій роботі, проведеній професором В. П. Стусем, доцентом М. Ю. Поліоном та співробітниками кафедри.