Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Сьогодні, 13 листопада  в Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні  розпочала роботу науково - практична конференція з міжнародною участю: «Хірургія вад розвитку у дітей». ЇЇ організатори - кафедра дитячої хірургії, ортопедії та травматології  Дніпропетровської медичної академії  та  Всеукраїнська Асоціація дитячих хірургів. 

В роботі конференції взяли участь дитячі хірурги з Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя та інших українських міст, а також гості із Ізраїлю та США.

Основними темами  для обговорення є особливості проведення оперативних  втручань  та реконструктивних  операцій  у дітей  з вродженими вадами розвитку в дитячій хірургії та урології.

До присутніх звернувся проректор з наукової роботи медичної академії, професор В.Й. Мамчур, який побажав плідної праці  впродовж  чотирьох днів конференції  і високих результатів в науковій і практичній діяльності.

В своїй роботі лікарі мають справу з різними патологічними відхиленнями в розвитку дітей і потрібно мати практичний досвід і навички оперування таких хворих . З цією метою в рамках роботи форуму відбудуться майстер- класи для дитячих хірургів з апендикоцистостомії, неоцистоуретеростомії, езофагостомії, уретропластики, пластики  зовнішніх статевих органів, рубцевого фімозу, тощо.

На пленарних засіданнях розглянуть проблеми  хірургічного лікування ахалазії стравоходу у дітей, урологічних  ускладнень  у дітей з аноректальними вадами розвитку, хвороби Гіршпрунга та вад розвитку грудної клітини у дітей.

«Кафедра дитячої хірургі ї медакадемії  проводить науково-дослідну роботу за напрямом реабілітації дітей з вадами розвитку та хірургічними захворюваннями. Ми часто проводимо подібні зустрічі  з  обміну  досвідом та застосування нових методів оперативних втручань. Цього разу ми запросили до участі в заході  наших українських дитячих хірургів і колег  з Ізраїлю та США», - сказав завідувач кафедрою дитячої хірургії, ортопедії та травматології, професор В.А.Дігтяр.