Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

29 листопада в корпусі суспільних наук в аудиторії 5 відбулось чергове засідання вченої ради Дніпропетровської медичної академії.

Зібрання розпочалось з вшанування річниці з дня смерті академіка НАМН України, ректора медакадемії 1996-2016 р., професора Г.В. Дзяка.

Голова вченої ради Т. О. Перцева вручила атестати професора д.мед.н. В.М. Сердюку,  д.мед.н. О.Б.Неханевичу та атестат доцента О.З. Фоменко.

А також вручила Почесну грамоту Верховної Ради України професору Л.Р. Шестакович-Корецькій, грамоту Дніпропетровської облради професору В.П. Стусю, грамоти і подяки Фонду соціального захисту професору Л.Р. Новицькій-Усенко, професору Н.В. Чухрієнко та іншим.

Присутні розглянули питання щодо присвоєння звання професора Т.О. Лоскутовій (кафедра акушерства та гінекології) а також обрання за конкурсом на вакантні посади завідувача кафедри педіатрії 2 Т.П.Борисової та п'ятнадцятьох доцентів.

Реалізація порядку денного вченої ради розпочалася з доповіді професора І.В. Твердохліба про результати роботи СНТ ДЗ «ДМА» в 2017-2018 навчальному році. Найбільшу увагу було зосереджено на ефективності участі студентів академії в олімпіадах з різних дисциплін та спеціальностей, а також на питаннях належної підготовки молодих науковців до Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Керівник СНТ наголосив на необхідності особливої уваги з боку керівників кафедр до підвищення рейтингових показників закладу, створення адекватних умов для виконання наукових досліджень у лабораторіях і на клінічних базах, визначив подальші напрямки оптимізації студентської наукової діяльності.

Начальник міжнародного відділу академії, доцент А.Е. Лєвих виступив з доповіддю про участь кафедр у конкурсах на отримання міжнародних грантів і повідомив, що за 2018 рік 63 співробітники 22 кафедр одержали індивідуальні гранти на участь у наукових конференціях, на навчання та стажування в Іспанії, Австрії, Німеччині, Італії та інших країнах. Серед усіх закордонних відряджень грантові поїздки склали 39%.

Учасники засідання затвердили теми дисертаційних робіт 10 аспірантів очної денної форми навчання, 8 аспірантів очної вечірньої форми, 6 аспірантів заочної форми навчання та одного аспіранта - іноземного громадянина очної форми навчання (контракт) та їх наукових керівників.

Також члени вченої ради затвердили до друку з грифом вченої ради ДМА навчальних, навчально-методичних  посібників та виробництво учбових фільмів, підготовлених співробітниками нашої академії.