Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 січня в сесійній залі Дніпропетровської обласної ради на урочистий захід запросили  лікарів загальної практики-сімейних лікарів з усієї області, які завершили дистанційний курс навчання та викладачів медакадемії, які виступали з доповідями на телеконференціях протягом минулого року.

До присутніх на засіданні звернувся голова облради Г. Пригунов, який зазначив, що потрібно дбати  про високий рівень медичних послуг, які надаються населенню області, а також здійснювати  системні зміни в галузі охорони здоров'я. Проект з дистанційного навчання лікарів, який був започаткований обласною радою і медичною академією  вперше в  Україні два роки тому, надає можливість лікарям отримати нові знання і підтримувати фаховий рівень кваліфікації. Цей проект є кращою практикою місцевого самоврядування  у 2018 році за підсумками конкурсу Міністерства регіонального розвитку, який був проведений у співпраці з Програмою Ради Європи "Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні". І  був відзначений диплом в тематиці "Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах".

Голова облради Г. Пригунов подякував за співпрацю і вручив ректору Дніпропетровської медичної академії сертифікат, який підтверджує, що Дніпропетровська медична академія є співавтором практики дистанційного курсу навчання лікарів згідно наказу Міністерства регіонального розвитку №348 від 17 грудня 2018 року.

Почесні грамоти отримали автори навчального посібника під редакцією Т. Перцевої з діагностики, терапії та реабілітації осіб, які перенесли стреси та хворіють на депресію в медичних установах, що надають первинну допомогу: професор, завідувач кафедри психіатрії ФПО Л. Юр'єва і Заслужений лікар України, асистент кафедри психіатрії ФПО О. Дукельський.
У 2018 році навчання пройшли близько 600 лікарів з усіх районів нашої області .
Звертаючись до присутніх, ректор ДМА Т. Перцева сказала, що цього року проект буде продовжений, лекції курсу дистанційного навчання сімейних лікарів на 2019 рік стосуватимуться таких важливих питань, як соціальна експертиза та інші.

Більше фото за посиланням  https://photos.app.goo.gl/71d4gfyEYwJTomaz9