Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

11 квітня відбулась друга у поточному році веб-конференція для лікарів загальної практики.

До присутніх звернулись радник голови Дніпропетровської обласної ради В.О. Павлов та проректор з наукової та лікувальної роботи В.Й. Мамчур. Вони говорили про те, що Дніпропетровська облрада і Дніпропетровська медична академія докладають зусиль, щоб сімейні лікарі здобували знання і підтримували фаховий рівень кваліфікації. За допомогою новітніх технологій навчання лікарі первинної ланки можуть спілкуватись з провідними вченими, відомими не лише в Україні, а й за її межами. І потрібно сповна використовувати цей час для одержання нових знань.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної ради  О.П. Григорук  і експерт департаменту за напрямком «Загальна практика – сімейна медицина» Н.В. Пучкова поінформували присутніх про наказ МОЗ від 22.02.2019 р. А також зазначили, що сертифікат, який видається по завершенню  курсу телеконференцій надає право отримати певну кількість балів, які додаються до  балів безперервного професійного розвитку, які мають бути підтверджені за річний період під час атестації сімейних лікарів  (мінімальна кількість – 50 балів, максимальна – необмежена).

Доктор медичних наук, доцент Дніпропетровської медичної академії Т.П. Ніколаєнко-Камишова виступила з лекцією на тему: «Анемічний синдром». Вона підкреслила, що діагностика процесу викликає певні труднощі, проте, лікарі загальної практики мають діяти згідно наказів та клінічних протоколів МОЗ України перинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги. Також окреслила основні групи ризику, алгоритм діагностики і встановлення першопричини хвороби і сучасні підходи до лікування анемії.

 

 

Переглянути відеозапис попередніх web-конференцій можна в розділі «Телеконференції».