Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

18 квітня 2019 року  у прес-центрі ІА «Мост-Днепр»  відбулася прес-конференція на тему «Складові екологічних проблем нашого міста сьогодні» за участю  начальника відділу природоохоронних заходів департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ольги Білашенко, завідувача кафедри загальної гігієни Державного закладу «Дніпропетровська медична академія Міністерства охорони здоров’я України» професора, лауреата Державної премії України Елеонори Білецької та завідувача кафедри екології і технологій захисту навколишнього середовища Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» професора Артема Павличенко.

На прес-конференції розглядались питання якості довкілля у м. Дніпро, головні екологічні  проблеми сьогодення, шляхи та перспективи їх вирішення.

Ольга Білашенко зазначила, що у м. Дніпро протягом останніх декількох років реалізується низка заходів, які сприяють покращенню екологічної ситуації в місті. У міській раді м. Дніпро активно працює  департамент екологічної політики, при департаменті створено науково-технічну раду, до складу якої увійшли науковці, провідні експерти екологічної галузі та громадські активісти. 

Е.М. Білецька підкреслила, що ключовою на сьогоднішній день є проблема техногенного забруднення усіх без винятку об’єктів довкілля за рахунок викидів промисловості, автотранспорту, побутових відходів. Така ситуація, у свою чергу, призводить до погіршення стану здоров’я населення. Попри таку складну екологічну ситуацію, Елеонора Миколаївна відзначила  активну роботу департаменту, який для вирішення екологічних проблем  проводить  всі можливі заходи. Це і робота з підприємствами, і поступове розвантаження міста від великої кількості автотранспорту, у перспективі – відмова від маршруток та розвиток великогабаритного громадського транспорту, тощо.