Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

22 травня у Києві відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу "Нагорода Sanofi для молодих науковців за дослідження у медицині"

Конкурс проводить фармацевтична компанія "Санофі", яка має штаб-квартиру в Парижі (Франція) та працює у більш, ніж ста країнах. Цього року для участі було подано 67 проектів майже зі всіх областей України. Вони оцінювались провідними експертами у різних галузях медицини разом з експертами з питань підтримки і розвитку стартапів, які визначали потенціал практичної реалізації поданих проектів.

Перше місце у конкурсі зайняв проект "Багатофункціональний полімерний матеріал з потужними дезінфікуючими властивостями", авторами якого є науковці нашої Академії: доцент кафедри біохімії та медичної хімії к.х.н.  Богдан Мурашевич та завідувач кафедри мікробіології, вірусології, імунології та епідеміології, д.мед.наук, професор Дмитро Степанський.

Друге місто посів проект "Мобільна інформаційна система підтримки прийняття рішень в діабетології з впровадженням хмарних технологій" Тетяни Обелець з Києва. Третє місце жюрі присудило науковцям зі Львова Данилові Камінському та Анні Крищишин за проект "Розробка нових малих лікоподібних молекул як потенційних протипухлинних та протитрипаносомних лікарських засобів"