Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У червні 2022 року відбувся другий випуск фахівців ДДМУ за спеціальністю «фізична терапія та ерготерапія».

За даними ВООЗ сьогодні два з половиною мільярди людей у світі потребують реабілітаційної допомоги.

З огляду на віхи світової історії можна зазначити, що, на жаль, саме війни були стимулом, поштовхом для розвитку реабілітаційної системи. Саме після Першої та Другої світових воєн активно розвивалася сучасна система надання реабілітаційної допомоги. Сьогодні потужні системи реабілітації створені в тих країнах, де історично склалося так, що війни в них відбувалися часто. Прикладом може бути система сучасної реабілітації в Ізраїлі.

Україна виявилася готовою до цього виклику, адже у шістнадцятому році з'явились на освітньому ринку послуг нові спеціальності, такі як «фізична терапія, ерготерапія». Саме Дніпровський державний медичний університет розпочав набір перших фахівців з фізичної терапії, ерготерапії у 2017 році.

«Трагічні події, які відбуваються в останні місяці в Україні, показують, що попит на фахівців з реабілітації підвищуватиметься. Щодо їх працевлаштування, наш навчальний заклад має тісні партнерські відносини з потенційними роботодавцями, які вже під час навчання та практичних занять, що проходять безпосередньо у клінічних установах нашого регіону, можуть спостерігати за роботою наших студентів та відбирати найкращих. Крім того, роботодавці обов'язково включаються до екзаменаційних комісій у ДДМУ й вже під час випускних іспитів відбирають на конкурсній основі випускників», — зазначив завідувач кафедри реабілітації, спортивної медицини та валеології, професор Олег Борисович Неханевич.

Випускників привітав заступник декана медичного факультету ДДМУ Олександр Адольфович Алєксєєнко. Він побажав молоді успіхів на медичній ниві, кар’єрного зростання, неодмінного самовдосконалення, аби завжди  відповідати новітнім викликам  сучасної медицини, бути на вістрі часу.