Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся розгляд дисертації здобува ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ДДМУ Кокашинського Віктора Олександровича на тему: «Лікування та реабілітація хворих на тривожно-депресивні розлади з порушеннями харчової поведінки», галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина».

Наукова керівниця – професор Огоренко Вікторія Вікторівна.

У дисертаційному дослідженні розглядалися особливості порушень харчової поведінки у пацієнтів з тривожно-депресивними розладами. На основі цього дослідження була розроблена комплексна програма лікування та реабілітації з психоосвітнім компонентом, яка вже використовується у практиці медичної допомоги. Ця програма включає в себе психотерапевтичне втручання та психофармакологічне лікування для пацієнтів із зазначеними розладами.

Під час дослідження виявлені когнітивні моделі харчової поведінки, які стали мішенями для психотерапевтичних втручань у лікуванні хворих із зазначеними розладами. Дослідник також встановив фактори, які визначають відносні ризики та шанси повторної госпіталізації протягом наступного року після лікування. Була розроблена прогностична модель, яка може бути корисною для медичних фахівців у визначенні факторів, що впливають на відносні шанси повторної госпіталізації після втручання, що є важливим для подальшого лікування пацієнтів з цими розладами.

На підставі відкритого голосування спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.116 під головуванням професора Кальбуса Олександра Івановича ухвалила рішення про присудження ступеня доктора філософії (PhD) Кокашинському Віктору Олександровичу за спеціальністю 222 «Медицина», галузь знань 22 «Охорона здоров’я».