Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У липні 2024 року в рамках програми «Реабілітація і реінтеграція поранених та постраждалих від війни в Україні», у м Львові відбулася зустріч делегації Дніпровського державного медичного університету, у складі завідувача кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології професора Олега Неханевича та асистентів кафедри Володимира Васильченка та Ольги Соміло з групою експертів CPVA (Centrine projektu valdymo agentura, Литва).

Головною місією програми є створення умов для своєчасного отримання реабілітаційних послуг постраждалим від війни задля гідного повноцінного життя.

Перший етап програми передбачає ознайомлення з системою роботи реабілітаційних центрів України, збір та аналіз даних, щодо надання реабілітаційних послуг; виявлення недоліків роботи, з метою подальшого розроблення  ефективних рішень задля покращення функціонування реабілітаційної системи в Україні.

Візит розпочався з відвідування відомого Українського національного реабілітаційного центру UNBROKEN Ukraine у Львові, який надає кваліфіковану комплексну медичну допомогу військовим та цивільним (дорослим та дітям), що постраждали від війни. Серед напрямків роботи центру – реконструктивна хірургія, ортопедія та протезування. Також в центрі надаються послуги з фізичної, психологічної та психосоціальної реабілітації.

Спільно з Управлінням Уряду Литовської Республіки, Міжнародним благодійним фондом Oleksandr Tereshchenko Charity Foundation Vasaros ligonine,  Вільнюським міським центром психічного здоров’я Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, фондом nia Hila, благодійним фондом Vyriausybe, неурядовою організацією Broliai Aitvarai експерти провели ретельний огляд об’єктів центру та здійснили поглиблене вивчення особливостей його роботи. Також експертна група відвідала та проаналізувала роботу реабілітаційного центру в смт Брюховичі, який готується до процесу  реконструкції при підтримці литовських партнерів.

Візит експертної команди  до реабілітаційного центру Superhumans справив враження та не залишив  байдужим його відвідувачів.  Superhumans – це всеукраїнський сучасний центр з протезування, реконструктивної хірургії, відновлення слуху, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих та дітей.

План візиту також включав презентацію та обговорення реабілітаційних послуг Центру  спінальної реабілітації Дніпровського Державного Медичного Університету. У ході реалізації програмних заходів планується модернізація центру.

Програма, ініційована урядом Литви за фінансування Фонду співпраці в галузі розвитку і гуманітарної допомоги LT AID, робить неоціненний внесок у здоров’я та добробут людей, що постраждали від війни та є надважливою для підтримки України.