Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертації здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри акушерства і гінекології Дніпровського державного медичного університету Садуллаєва Асада Садулла Огли на тему: «Алгоритм лікування ендометріоїдних кіст яєчника у жінок з безпліддям», галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина».

Науковий керівник – професор Медведєв Михайло Володимирович.

Результати проведеного дослідження дали змогу розробити та впровадити для практичного використання  методику лапароскопічного лікування із застосуванням PRP, що дає змогу зменшити ступінь негативного впливу на тканини яєчника як механічного, так і термічного чинників під час хірургічного лікування ендометріом. Застосування склеротерапії з PRP, мінімізує механічне ушкодження тканини яєчника та сприятливо впливає на процеси в яєчниковій тканині ушкодженого від ендометріоїдного процесу яєчника, що дає змогу більшою мірою зберегти оваріальний резерв у жінок, особливо за наявності безпліддя.

На підставі захисту дисертації спеціалізована вчена рада 08.601.118 під головуванням професора Лоскутової Тетяни Олександрівни ухвалила присудити ступінь доктора філософії Садуллаєву Асаду Садулла Огли. Спеціальність «Медицина», галузь знань «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертанта та наукового керівника з успішним захистом!