Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Серце Ігоря Сергійовича перестало битися 25 липня 2024 року.

І.С. Мащенко народився 12 червня 1939 року в місті Тараща Київської області.

У 1961 році він закінчив медичний інститут, потім аспірантуру, незабаром захистив кандидатську дисертацію.

1982 року Ігор Сергійович очолив кафедру терапевтичної стоматології нашого навчального закладу (тоді - Дніпропетровської Державної Медичної Академії), де працював до 2007 року. Тривалий час був деканом стоматологічного факультету та проректором ДДМА. Його наукові дослідження охоплювали широкі аспекти захворювань пародонта, включаючи діагностику та лікування.

І.С. Мащенко - автор 200 наукових праць, 17 винаходів і одного наукового відкриття. Під його керівництвом були захищені 43 кандидатських і 8 докторських дисертацій.  Праці вченого стали основою для багатьох поколінь лікарів-стоматологів, які з вдячністю  застосовують напрацювання вчителя у своїй практиці.

Ігор Сергійович був членом президії Асоціації стоматологів України та редакційних колегій журналів «Новини стоматології» і «Медичні перспективи». Його внесок у медицину відзначений численними нагородами та почесними відзнаками, серед яких звання заслуженого діяча науки і техніки.

Ігор Сергійович був чудовим чоловіком, люблячим батьком, дідусем і прадідусем. Пам'ять про нього зберігатиметься в серцях усіх, хто його знав і цінував.

Професорсько-викладацький склад ДДМУ висловлює щирі співчуття сім'ї та рідним померлого.  Життя Ігоря  Мащенка - приклад справжньої відданості медицині та науці та невпинного  бажання  змінити світ на краще. Світла йому пам’ятіь!