Menu
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертації здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри дитячої хірургії, ортопедії, травматології та оториноларингології ДДМУ Вернігори Дениса Геннадійовича на тему: «Оптимізація діагностики та хірургічного лікування варикоцеле у дітей та підлітків», галузь знань – 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 228 «Педіатрія».

Науковий керівник – професор  Дігтяр Валерій Андрійович.

У дисертаційному дослідженні розроблено та впроваджено в роботу урологічного стаціонару диференціальний підхід до тактики хірургічного лікування з урахуванням   гемодинамічних змін в паренхімі яєчка у дітей з варикоцеле. Розроблена та впроваджена в роботу урологічного стаціонару субінгвінальна мікрохірургічна варикоцелектомія модифікованим шляхом з контрастуванням лімфатичних структур, що зменшила загальну кількість рецидивів на 5,8%. Результати дисертаційної роботи включені до циклу лекцій та практичних занять на кафедрах дитячої хірургії, ортопедії, травматології та отоларингології Дніпровського державного медичного університету.

На підставі захисту дисертації спеціалізована вчена рада ДО 08.601.112 під головуванням професора Снісаря Володимира Івановича ухвалила присудити ступінь доктора філософії Вернігорі Денису Геннадійовичу. Галузь знань 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 228 «Педіатрія».

Вітаємо дисертанта та його наукового керівника з успішним захистом!