Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Уже понад 20 років співробітники кафедри внутрішньої медицини 1 беруть активну участь у роботі щорічних конгресів Європейського Респіраторного Товариства (ЄРТ), і не лише як слухачі, а й доповідачі та модератори тематичних секцій.

Цього року ХХХІІІ конгрес ЄРТ проходив з 9 по 12 вересня в італійському місті Мілані. Університет представляли асистенти Наталія Костянтинівна Кравченко, Богдана Олександрівна Басіна та аспірантка кафедри Наталія Олександрівна Габшидзе – усі учениці академіка НАМН України Т. О. Перцевої, яка свого часу створила наукову школу пульмонологів Придніпров’я.

Участь у роботі конгресу наших молодих колег для презентації результатів власних наукових надбань стала можливою завдяки отриманню travel-грантів від ЄРТ.

На заході представлено одну усну та вісім постерних доповідей за авторством Т. О. Перцевої, Л. І. Конопкіної, Л. А. Ботвінікової, О. Г. Черкасової, Т. В. Кірєєвої, Н. А. Саніної, Ю. В. Губи, Г. А. Гарагулі, Н. К. Кравченко, Б. О. Басіної, М. А. Крихтіної, Т. С. Турлюн, Н. О. Габшидзе.

Одним із напрямів роботи ЄРТ є розвиток спільноти молодих науковців. Уже кілька років поспіль під час проведення щорічних конгресів ЄРТ реалізується навчальна програма «ERS NEXT», коли учасники можуть відпрацювати презентаційні навички, більше дізнатися про особливості підготовки матеріалу до публікацій в авторитетних наукових виданнях, познайомитися з колегами та молодими науковцями з усього світу, поспілкуватися з менторами, що є експертами в різних галузях респіраторної медицини. Аспірантка Н. О. Габшидзе була однією із 48 учасників програми та отримала неоціненний досвід, який зможе використати у своїй майбутній науковій та практичній діяльності.

Пишаємося тим, що науковці нашого закладу є частиною світової медичної спільноти та мають можливість імплементувати результати свого наукового доробку в неосяжний європейський простір.