Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Людина жива, поки живе пам'ять про неї

31 серпня у Дніпропетровській медичній академії МОЗ відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки у пам'ять про видатного вченого, лікаря, ректора мед академії, академіка НАМН України, почесного громадянина м. Дніпро Георгія Вікторовича Дзяка.

В урочистому відкритті брали участь голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Олександрович Пригунов, голова депутатської комісії з охорони здоров’я міської ради Євгенія Михайлівна Дитятковська, сім’я, друзі та колеги.

«Справа Георгія Вікторовича живе, і живе його вміння запалювати серця. Він професійно займався серцево-судинними захворюваннями і взагалі був людиною, яка сердечно ставилась до всіх справ. І я дуже радий, що пам'ять живе, це значить, що Георгій Вікторович буде багато років з нами і серед нас. Вічна пам'ять!», — згадує  голова Дніпропетровської обласної ради, випускник медакадемії Гліб Олександрович Пригунов.

Нинішній ректор Тетяна Олексіївна Перцева висловила щиру вдячність усім, хто підтримав та допоміг у процесі організації та встановлення меморіальної дошки, до якої усі присутні мали змогу покласти квіти.

Дружина Георгія Вікторовича Людмила Антонівна Дзяк подякувала за вшанування пам’яті свого чоловіка і нагадала про те, що життя людини, головню рисою якої була людяність, а життєвим принципом — діяти на благо людям, — нескінченне.

24 листопада 2016 року на 72 році пішов із життя академік, лауреат Державної премії, заслужений діяч науки і техніки України Георгій Вікторович Дзяк. Впродовж 20 років (1996-2016 рр.) він керував медакадемією та залишив по собі добру пам'ять і надію на світле майбутнє.