Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Засідання педіатричної секції

Нещодавно на базі кафедри педіатрії 2 сумісно з кафедрами педіатрії 1 та медичної генетики, пропедевтики дитячих хвороб відбулося засідання педіатричної секції ХХІ конференції студентів та молодих вчених ДДМУ «Новини і перспективи медичної науки».

Воно присвячувалось актуальним питанням педіатрії та вперше проводилось в онлайн-форматі.

На конференції були присутні студенти 3-6 курсів, а також викладачі, професори - Борисова Т.П., Ільченко С.І.; доценти - Вакуленко Л.І., Кривуша О.Л., Дитятковський О., Мішина Н.В., Коренюк О.С.; асистенти - Різник А.В., Аллахвердієва З.С., Самсоненко С.В., Скрябіна К.В., Токарєва Н.М., Петренко Л.Л.
Було заслухано 7 надзвичайно цікавих доповідей, з них 4 – підготовлені студентським науковим товариством кафедри педіатрії 2. Більшість доповідей представлені у вигляді демонстрацій клінічних випадків, зокрема, моногенних захворювань: «Клініко-морфологічні особливості муковісцидозу на прикладі клінічного випадку» (Супрун Ірина), «Клінічний випадок моногенного цукрового діабету» (Демиденко Анна), «Аутоімунний полігландулярний синдром: клінічний випадок» (Никутова Аліна) та з найактуальнішої на сьогодні проблеми «Клінічний випадок коронавірусної хвороби у дитини» (Казбінова Діана). 

Перше місце, за одностайним рішенням учасників, посіла науково-дослідна робота, виконана на кафедрі педіатрії 2 «Сучасна характеристика уропатогенів у дітей Дніпропетровської області з інфекцією сечової системи» (Соломаха Таїсія та Бондаренко Лілія, керівники Борисова Т.П., Вакуленко Л.І.).

Друге місце посіла доповідь «Клінічний випадок моногенного цукрового діабету» (Демиденко Анна, керівники професор Абатуров О.Є., Токарєва Н.М.) та «Залежність функції зовнішнього дихання від нутрітивного статусу дітей з муковісцидозом» (Підгорна Інна, керівники Ільченко С.І., Скрябіна К.В.).

Третє місце було присуджено доповідям: «Особливості раннього анамнезу у дітей з атопічним дерматитом» (Лагода Дар’я, керівник Скрябіна К.В.), «Клініко-морфологічні особливості муковісцидозу на прикладі клінічного випадку» (Супрун Ірина, керівник Різник А.В.), «Аутоімунний полігландулярний синдром: клінічний випадок» (Никутова Аліна, керівники Абатуров О.Є., Петренко Л.Л.), «Клінічний випадок коронавірусної хвороби у дитини» (Казбінова Діана, керівник Аллахвердієва З.С.).

Підсумовуючи, усі доповідачі зазначили, що завдяки участі в конференції набули нового досвіду, розширили свій багаж знань та усі без виключення бажали б продовжувати науково-дослідну роботу. Проведення конференції в онлайн-форматі є важливою складовою навчання студентів та заохочення до наукової роботи.