Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Шановні студенти університету, 17 листопада ми відзначаємо Міжнародний день студентів – свято, яке об’єднує молодь усього світу. Без перебільшення це свято студентської солідарності, інтелектуальної еліти держави, від якої залежить майбутнє.

Це свято вибороли студенти ціною трагічних подій 1939 року в Чехословаччині під час протестів проти гітлерівської окупації. Саме студенти є найбільш волелюбною, незалежною частиною суспільства.

Наш університет єднає молодь приблизно 60-ти країн світу. Студентський рух в історії і сьогоденні університету посідає вагоме місце. Нам є чим пишатися, бо маємо свою історію студентства. Єдність, працьовитість і патріотизм студентів-медиків гартувалися в будівельних загонах на відбудові зруйнованого війною морфологічного корпусу, будівництві нових навчальних корпусів, гуртожитків, соціально-побутових і культурних об’єктів.

Успішність навчання студентів забезпечує нашому закладу можливість посідати провідне місце в державі протягом всієї історії. Студенти університету – незмінні учасники всеукраїнських та міжнародних наукових конференцій, спортивних змагань і конкурсів самодіяльності.

В напружених умовах карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19, наша молодь продовжує підтверджувати показники якісного навчання. За результатами ліцензійних іспитів «Крок 1» і «Крок 2» університет і сьогодні серед лідерів вищих медичних навчальних закладів. Якісна освіта має стати вашим капіталом незалежно від злетів і падінь на професійному шляху.

Ви обрали нелегку дорогу до скарбниці медичних знань і маєте гідно її здолати. Переконана – сплине небагато часу і ваш досвід та професіоналізм визначатимуть долю всієї нашої медичної галузі. Ви – світла надія нашої медицини, важливий чинник її розвитку та державного збагачення.

Студентські роки – найкращі роки вашого життя. Нехай назавжди збережеться у вас романтика студентських літ. Бажаю вам творчого натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях і справах, здійснення всіх юначих мрій і життєвих планів. Нехай ваші молоді серця наповнюються святковим настроєм і радістю.

 

Тетяна ПЕРЦЕВА,
академік НАМН України,
ректор ДДМУ